DESIGN STORIES

Metalbird - fågelsiluetter som får oss att le

Publicerad 2017-08-31 16:57:00 i Allmänt,

Metalbird är fågelsiluetter att ha i trädgården. På bilden ovan sätter Agne upp den första. Det är lätt och blir ett väldigt vackert blickfång!

Fåglarna är gjorda av stål, och kommer att rosta och få en vacker patina med tiden. Jag upptäckte fåglarna när jag var in Australien. De skapar en lågmäld, vacker siluett mot himlen och får en att le. Det var en konstnär designer, Phil Walters, från Auckland, Nya Zeeland, som skapade dem. Han är inspirerad av Banksy, en engelsk konstnär som gör graffiti konst som också gav honom idén att tillverka fåglar för att göra världen lite trevligare.

Phil gjorde 40 fåglar av corténstål och gav dem ett hem på Nya Zeeland. Förbipasserande tyckte så mycket om dem att de ville köpa egna fåglar. Henk Lakeman från Amsterdam såg fåglarna när han besökte sin vän i Nya Zeeland. Henk är en möbelmakare och jobbar i trä och metall. Han bestämde sig för att producera och sälja Metalbirds i Holland. Det är från Henk vi köper våra fåglar.

Metalbird kommer i en snygg presentförpackning. Det är en perfekt gåva både till sig själv och till andra!

Här hittar du Metalbird!

Skiffer; vacker, stilfull, rustik, proffsig & sober

Publicerad 2017-08-29 16:55:00 i Allmänt, Förrätt, Mat,

Det märks att det är svamptider. Kanske blir det lite tjatigt med bilder på svamp hela tiden, men jag kan bara inte låta bli att dela med mig av denna läckra rätt serverad på skifferplattor.

I helgen hade vi gäster och jag ville gärna de skulle tycka till om våra svampinläggningar som vi skrev om här. Favoriten blev genast den med koriander, även om båda smakades av med förtjusning.

För att få den i ett sammanhang serverade vi en rumsvarm getost med inlagd svamp och rostade solrosfrön. Det blev ljuvligt gott! Denna enkla rätt kan man variera i oändlighet.

Skiffer är tacksamt att servera mat på. Det ger ett proffsigt intryck och maten kommer till sin rätt.

Vi har två mycket prisvärda modeller i sortimentet. En extra bra deal är att köpa 4 och betala för 3!

Syltade kantareller på två sätt

Publicerad 2017-08-21 16:52:00 i Allmänt, Hinza, Kantareller,

Vad gjorde du i helgen? … Den första frågan på vårt morgonfika. Fast egentligen menas – vad åt du i helgen…

Här gillar vi verkligen mat, kök, prylar och livet hemmakring OCH vi älskar att prata om det. Vi delar med oss av helgens upplevelser, inspirerar varandra och diskuterar nästa måltid eller nästa äventyr.

Det visar det sig att skogen var ett populärt tillhåll för de flesta i helgen. Jag plockar en hel del svamp och njuter gärna av en macka med nystekta kantareller och en öl. Det är enkelt att bära med sig. Ofta förbereder vi med hackad lök och smör i en bytta. Packar, bröd, öl, trangiakök, lite rödsprit och vatten till kaffe. Svampen finns ju i skogen och förvälls på plats. När man sedan gått några timmar, sätter sig i en glänta och lagar till sin lunch, då är livet härligt. 

Varför inte plocka svamp i Hinza-väskor? Det gör vi! Du hittar dem här!

 

I helgen hittade vi en hel del svamp. Förutom svampmackor gjorde jag syltade kantareller, eller inlagda kan man också säga.

Kantareller med vitlök, purjo och morot är inlagda i en 1,2,3-lag. Kantareller med chili har en lite annorlunda lag och är inspirerad av ett recept från hemtrevligt.se. De passar som tillbehör till rätter där man gärna serverar något söt och syrligt till, som inlagd gurka.

Syltade kantareller med vitlök, purjolök och morot

Det här behövs:

1 dl socker

2 dl ättiksprit, 12 %

3 dl vatten

1 msk hackad vitlök

300 g färska kantareller

0,5 purjolök

1 morot

ca 20 svartpepparkorn

salt

Gör så här:

1. Koka upp socker, ättika och vatten, ställ åt sidan

2. Hacka vitlöken, dela kantareller i mindre bitar, dela, skölj och skiva purjolöken tunnt. Skala moroten och skär tunna slantar.

3. Varva innehållet och pepparkorn i en burk.

4. Smaka av lagen med salt, rör till saltet löst sig och fyll på burken.

5. Låt svalna och förvara i kylskåp. Håller i minst 2-3 månader.

 

Syltade kantareller med chili, ingefära och koriander

Välj mellan färska eller torkade korianderfrön. Vi har massor i landet lagom till kantarellerna kommer och väljer oftast att låta en del gå i blom så vi får frön. Dessa passar bra att ha i lagen.

 

 

Det här behövs:

0,5 dl ättiksprit, 12 %

1 dl äppelcidervinäger

2 dl strösocker

2 dl vatten

400 g kantareller, rensade

3 msk färsk ingefära, finhackad

2 röda chilifrukter, skivade

2 schalottenlökar, skivade

1 msk färska korianderfrö eller 1 tsk torkade Lite färsk koriander om du vill

Gör så här:

1. Koka upp ättika, vinäger, socker och vatten i en stor kastrull. Ställ åt sidan.

2. Dela kantarellerna i mindre bitar

3. Varva kantareller ingefära, chili, lök och koriander i en glasburk.

4. Häll på lagen.

5. Låt svalna och förvara i kylskåp. Håller i minst 2-3 månader.

Om

Min profilbild

DESIGNGROSSISTEN

Hos oss hittar du inredning och detaljer till ditt hem och ditt liv. Ta del av våra erbjudanden, tips och prat om mat och vin och annat som hör hemmalivet till! Vi ger alltid personlig service och skickar i regel dina produkter samma dag. Designgrossisten.se har funnits sedan 2016 och vi har en gårdsbutik i anslutning till vårt lager. Den ligger 4 mil norr om Göteborg, nära Thorskog slott, och är öppen lördagar mellan 10-15, övriga dagar efter överenskommelse. Ring gärna före du kommer så att kaffet är klart! Du når oss på 0303-25 27 20, 0703-36 47 00 eller info@designgrossisten.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela