DESIGN STORIES

Cookies in a jar

Publicerad 2017-09-30 17:12:00 i Allmänt, Baka, Kakor, Present,

Det är alltid lika roligt att ta med något man gjort själv när man går bort. En blomma eller en flaska vin ska man inte se ner på, men glädjen att ge något personligt är stor.

Cookies in a jar - kakmix i en burk (fritt översatt)
Jag gjorde en snygg etikett med receptet i datorn och fyllde några burkar med kakmix. Klistrade den på toppen, och voila; - en superenkel, proffsig och rolig present! 

 

Välj ett recept som har flera olikfärgade ingredienser, så ränderna framträder. Gör en beskrivning där de färska ingredienserna får tillsättas i efterhand

 

 

Om gjutjärnsprodukter

Publicerad 2017-09-25 17:09:00 i Allmänt, Produkter, Skeppshult,

Gjutjärnsprodukter från SKEPPSHULT – en vän för livet!
(Text: Skeppshult gjutjärn AB)

Eftersom hushållsprodukter i gjutjärn är en mycket gammal företeelse som dessutom är starkt förknippad med ett av det viktigaste mänskligheten känner – nämligen matlagning, har det genom århundraden ”uppfunnits” den ena sanningen efter den andra avseende skötsel och underhåll.
Många sanningar är dessutom förknippade med myter och skrock som så mycket annat blir när det ligger oss varmt om hjärtat. Kopplingen till tradition och mormors, farmors eller mammas gjutjärnsgryta från Skeppshult får många hjärtan att klappa.

Vad som är spännande med gjutjärnsredskap är att det oavsett värmekälla är det bästa som fi nns att använda. Utan någon större förändring har gjutjärnskärl använts från tiden med den öppna elden, hela vägen genom kol- & vedeldade järnspisar, gas, el och keramik till dagens moderna induktionsspisar.
Det bästa av allt är att det absolut bästa man kan använda på en induktionsspis är just gjutjärnskärl!

Förutom en ojämförbar reptålighet och allmän hållbarhet ger ju också mat tillagad i Skeppshults gjutjärnsprodukter ett nyttigt järntillskott. Särskilt om en sur ingrediens som vinäger, vin eller citron tillsätts i matlagningskärlet. Dessutom innehåller våra produkter inte heller några kemikalier eller beläggningar som ofta innehåller giftiga flamskyddsmedel. 

Gjutjärn från Skeppshult är MYCKET enkelt att underhålla.

Skeppshults hushållsprodukter är fabricerade för att uppnå bästa fi nish och högsta kvalitet. Alla våra varor i gjutjärn är hantverksmässigt tillverkade, av noga kontrollerat råmaterial. De är natur- och miljöprodukter som kräver enkel skötsel utan kemikalier (diskmedel etc). 
När du köper en produkt från oss är den instekt i vegetabilisk olja och klar att användas direkt. Men skölj gärna av den i ljummet vatten och torka den torr innan du tar den i bruk första gången för att säkerställa att eventuellt damm eller överfl ödig inoljning försvinner. 
Inoljade produkter såsom alla produkter som inte är helt torra kan ge upphov till fläckar om man placerar dem på ömtåliga ytor.

Använd matolja, smör eller margarin vid stekning/bryning.

Använd endast hett vatten och diskborste vid rengöring.

Torka järnet fritt från fukt.

Servera gärna direkt ur våra vackra produkter, men förvara inte mat i dem.

Observera att gjutjärn heller inte ska rengöras i diskmaskin.

Kärlet kan med fördel återinfettas med matolja efter användning.

Återinfettning

Efter återinfettning är det en fördel att ställa kärlet på spisplattans eller ugnens eftervärme (förutsatt att kärlet inte har trähandtag) så att fettet torkar in i gjutjärnet. Efter att kärlet har svalnat så torka ur överfl ödigt fett. Tänk på att ha god ventilation – denna procedur kan ge upphov till kraftig lukt.

Tips!

Ett beprövat sätt att göra underhållet ännu enklare är att då och då steka prinskorv. Detta kan man också göra i en gryta. Stek prinskorven på lite lägre värme än normalt för att förlänga stektiden. Denna kombinerade matlagningsprocess och underhållsinfettning brukar vara det enda som behövs för att kärlet ska må jättebra.

Slutligen det bästa av allt – till skillnad från andra kärl så blir ett gjutjärnskärl bara bättre och bättre ju mer man använder det

SKEPPSHULTS GJUTERI AB:
Bruksgatan 1, SE-333 93 Skeppshult SWEDEN 
Phone: +46 (0) 371-365 00 · Fax: +46 (0) 371-365 01 
info@skeppshult.com · www.skeppshult.

Konsten att fota för friläggning

Publicerad 2017-09-18 17:08:00 i Allmänt, Foto,

Jag hyser stor respekt för fotografer. Även om jag alltid fotat mycket och får till helt ok bilder ibland, så är det en utmaning att fota produkter för att frilägga.

Vi hade tidigt en ambition med webbutiken att produktbilderna skulle visas i en naturlig miljö så att du som läsare och kund skulle inspireras och få se dem i ett sammanhang. Efter att ha drivit Designgrossisten i 5 månader kan vi konstatera att det inte ser bra ut. Vi kan inte ha produktbilder i en miljö på förstasidan, utan miljöbilderna får vi lägga till som nummer 2,3 och 4. Första sidan måste visa en bild där produkten är frilagd. Det ska tilläggas att vi inte fotat om alla bilder, så några miljöbilder finns kvar.

För att förstå och lära mig mer i detta ämne frågade jag en av våra riktiga fotografer i familjen. Vi spenderade några timmar tillsammans med att fota en riktigt svår produkt; blomvattnaren! Den är helt i genomskinligt handblåst glas. Jag hade tidigare gjort några försök, men var inte nöjd.

Vilken resa det blev! Elias plockade fram fiskelina, svart underlägg, flyttade lampor, styrde om blixten och tog bilder med olika inställningar. Jag lärde mig massor, och som vanligt när man gör det inser man hur lite man vet och hur enormt mycket det finns att lära.

Nu börjar min resa. Jag ska investera i en ny blixt, kanske ett nytt objektiv, men mycket av det vi har fungerar bra i början. Jag ska också prioritera den där fotokursen jag så länge tänkt gå.

Stort tack Elias!

 

Om

Min profilbild

DESIGNGROSSISTEN

Hos oss hittar du inredning och detaljer till ditt hem och ditt liv. Ta del av våra erbjudanden, tips och prat om mat och vin och annat som hör hemmalivet till! Vi ger alltid personlig service och skickar i regel dina produkter samma dag. Designgrossisten.se har funnits sedan 2016 och vi har en gårdsbutik i anslutning till vårt lager. Den ligger 4 mil norr om Göteborg, nära Thorskog slott, och är öppen lördagar mellan 10-15, övriga dagar efter överenskommelse. Ring gärna före du kommer så att kaffet är klart! Du når oss på 0303-25 27 20, 0703-36 47 00 eller info@designgrossisten.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela