DESIGN STORIES

Metalbird - fågelsiluetter som får oss att le

Publicerad 2017-08-31 16:57:00 i Allmänt,

Metalbird är fågelsiluetter att ha i trädgården. På bilden ovan sätter Agne upp den första. Det är lätt och blir ett väldigt vackert blickfång!

Fåglarna är gjorda av stål, och kommer att rosta och få en vacker patina med tiden. Jag upptäckte fåglarna när jag var in Australien. De skapar en lågmäld, vacker siluett mot himlen och får en att le. Det var en konstnär designer, Phil Walters, från Auckland, Nya Zeeland, som skapade dem. Han är inspirerad av Banksy, en engelsk konstnär som gör graffiti konst som också gav honom idén att tillverka fåglar för att göra världen lite trevligare.

Phil gjorde 40 fåglar av corténstål och gav dem ett hem på Nya Zeeland. Förbipasserande tyckte så mycket om dem att de ville köpa egna fåglar. Henk Lakeman från Amsterdam såg fåglarna när han besökte sin vän i Nya Zeeland. Henk är en möbelmakare och jobbar i trä och metall. Han bestämde sig för att producera och sälja Metalbirds i Holland. Det är från Henk vi köper våra fåglar.

Metalbird kommer i en snygg presentförpackning. Det är en perfekt gåva både till sig själv och till andra!

Här hittar du Metalbird!

Om

Min profilbild

DESIGNGROSSISTEN

Hos oss hittar du inredning och detaljer till ditt hem och ditt liv. Ta del av våra erbjudanden, tips och prat om mat och vin och annat som hör hemmalivet till! Vi ger alltid personlig service och skickar i regel dina produkter samma dag. Designgrossisten.se har funnits sedan 2016 och vi har en gårdsbutik i anslutning till vårt lager. Den ligger 4 mil norr om Göteborg, nära Thorskog slott, och är öppen lördagar mellan 10-15, övriga dagar efter överenskommelse. Ring gärna före du kommer så att kaffet är klart! Du når oss på 0303-25 27 20, 0703-36 47 00 eller info@designgrossisten.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela