DESIGN STORIES

Böckerna som betyder mer och används ofta

Publicerad 2018-09-09 20:37:00 i Allmänt, Böcker, Recention,

I mitt kök finns en bokhylla med böcker som används dagligen. Det slog mig att några av dem alltid får stanna kvar medans övriga flyttas tillbaka till stora bokhyllan. Det är inga nyheter eller storslaget hippa böcker, utan de som man gärna återkommer till.

En stor idol och förebild är Tommy Mylliymäki. Vilken mat och vilken känsla han ger oss! I boken Fisk & Skaldjur levererar han som vanligt utsökta bilder och mat vacker som tavlor. Här är inga yviga poser, snorkiga ingredienser eller skrikiga rätter, utan vackert, enkelt och underbart god mat. Tommy värnar om miljön, söker alltid närproducerade hållabara ingredienser och är såsernas mästare. 

 
Min andra favorit har många bokmärken vid läckra, enkla vardagsrätter som fisktacos, Bombaykyckling eller maffig svampcurry med tillbehör. Bilder och beskrivningar får mig att känna doften. Det är Jamie Olivers Jamies Supermat - recept för en piggare och friskare vardag. Jamie serverar som alltid genomtänkta måltider, men fokus på hälsa och miljö. 
Jag är en förespråkare av hälsoläran; ät lite av allt och variera din kost. Mängen energi och kvaliteten på maten du stoppar i dig speglar av sig i din kropp. Väldigt kortfattat.
När en god vän till mig gav mig boken Den blå maten blev jag riktigt inspirerad! Här berättar författarna om hur man lever och vad man äter på de ställen i världen där man lever längst och är friskast. De har tittat på maten, motionen, sociala nätverk, mål och mening på fem platser; Ogonawa, Ogliastra, Ikara, Nicoya och Småland. Niklas Ekstedt har sedan gjort maträtter från alla platser. Inspirerade, hälsosam och lite annorlunda rätter. 
Värt att nämns är också Brasiliens nya smarta kostråd. Boken är härlig, lärorik och inspirerade och en perfekt gåva till en vän!
Det här lilla bokrecentionsinlägget får avslutas med några ord om Per Mobergs bok; Morberg lagar husmanskost
TV-kocken, skådisen och inspiratören Morberg har givit ut en bra kokbok för oss som gillar husmanskost. Jag är inte så förtjust i närnärbilder på mat, men kan leva med det. När nu husmanskosten flyttat in på lyxkrogarna så är det extra roligt att bjuda på det när man har gäster. Här är det enkelt att hitta råvaror och det är minimalt med krusiduller. Svensk mat när den är som bäst. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

DESIGNGROSSISTEN

Hos oss hittar du inredning och detaljer till ditt hem och ditt liv. Ta del av våra erbjudanden, tips och prat om mat och vin och annat som hör hemmalivet till! Vi ger alltid personlig service och skickar i regel dina produkter samma dag. Designgrossisten.se har funnits sedan 2016 och vi har en gårdsbutik i anslutning till vårt lager. Den ligger 4 mil norr om Göteborg, nära Thorskog slott, och är öppen lördagar mellan 10-15, övriga dagar efter överenskommelse. Ring gärna före du kommer så att kaffet är klart! Du når oss på 0303-25 27 20, 0703-36 47 00 eller info@designgrossisten.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela