DESIGN STORIES

Göra egen Halloweenpumpa

Publicerad 2017-10-30 17:30:00 i Allmänt, Halloween, Pyssel,

Att göra sin egen Halloweempumpa är inte svårt utan bara roligt. 

Tänk på att ha en vass kniv, då blir det lättare. Vi använde Wüsthof filékniv, den är toppen till detta!

Skär bort locket. Antingen rakt av eller tandat som vi gjorde. Den bör vara 10-15 cm bred så man får ner ljus.

 

Nu är det dax att gröpa up pumpan. En vanlig matsked fungerar utmärkt. Ta bort så mycket av det saftiga köttet som möjligt, men gör inte väggen så tunn att den säckar ihop. 2-3 cm tjockt skal bör den ha. Ta tillvara fruktkött och kärnor om du vill, de är utmärkta råvaror. 

Det är bra att rita mönstret du vill skära ut på pumpan. Skär ut mun, näsa och ögon genom att snitta lätt och sedan trycka igenom så delarna går att ta loss. Om man vill finns andra sätt också, tex borra massor av hål så ljuset flödar.

När pumpan är klar kan du sätta ett värmeljus eller en LED-slinga i den. Ställ den helst utomhus, då håller den längre.

HAPPY HALLOWEEN!

 

 

Anneko - en ny leverantör

Publicerad 2017-10-25 17:28:00 i Allmänt,

Anneko Design är ett svenskt företag som startade i Australien 2009. Designern bakom varumärket är Anneli Asplund. Hon designar och producerar miljövänliga hälsningskort, handdukar, disktrasor mm. 

Vi gillar verkligen Annikas enkla formspråk som känns så svenskt, naturligt och lättillgängligt. Anneko design värnar om miljön och försöker alltid välja det mest miljövänliga materialet och den mest miljövänliga tryckningsmetoden som finns tillgänglig. Miljöntänket är centralt och Anneko design är engagerade i kampen att få våra koldioxidutsläpp ner till noll. Det gillar vi skarpt! 

Vi har köpt in en kollektion kökshanddukar och pappersservetter. Du hittar julmotiv, vardagsmotiv och ett midsommarinspirerat motiv. Vi tror de passar fint som gåva eller om du själv vill förnya ditt kök eller dukning. 

 

Nyheter trillar in i vårt lager!

Publicerad 2017-10-10 17:23:00 i Allmänt, Nyheter, Produkter,

Oj så roligt det är att packa upp nyheter och ställa på hyllorna! 

Vi har fått in en hel del nyheter som är riktigt fina och som hör hösten till! Utomhusljus är en vara som du hittar i två färger, vitt och svart. De kan ersätta en marchall och brinner ca 60 timmar. 

Vi fortsätter ta in lite rustika smidesprodukter, tex grytunderlägg, ljusbricka med handtag, ljusring med plats för ett ljus att hänga i ditt fönster och en vacker ljuskorg att ha utomhus. 

Till ljuskorgen kan du köpa en väggkrok i smide eller en man sätter ner i marken på dett väldigt enkelt sätt. Jag har dekorerat min med ett utomhusljus, mossa och murgröna. Superfint! 

Nyheter inom dekoration!

Tycker du om våra glasballonger? Vi har köpt hem i silver, guld och randigt. Fler bilder där de kommer ännu bättre till sin rätt kommer snart upp på sidan!  

 

Om

Min profilbild

DESIGNGROSSISTEN

Hos oss hittar du inredning och detaljer till ditt hem och ditt liv. Ta del av våra erbjudanden, tips och prat om mat och vin och annat som hör hemmalivet till! Vi ger alltid personlig service och skickar i regel dina produkter samma dag. Designgrossisten.se har funnits sedan 2016 och vi har en gårdsbutik i anslutning till vårt lager. Den ligger 4 mil norr om Göteborg, nära Thorskog slott, och är öppen lördagar mellan 10-15, övriga dagar efter överenskommelse. Ring gärna före du kommer så att kaffet är klart! Du når oss på 0303-25 27 20, 0703-36 47 00 eller info@designgrossisten.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela