Champagne och hallonmoussetårta

Nyårstårta
Till att börja med:
Du behöver en tårtring eller springformsring, 18-24 cm
Hård plastfolie, typ overheadfilm som klipps i långa remsor ca 6 cm breda.Tejpa ihop och lägg på insidan av formen.
Ställ formen på ett bakplåtspapper på en liten skärbräda eller plan tallrik.
Förbered en botten i taget.
Digestivebotten
Det här behövs:
100 g digestivekex
50 g smör
Gör så här:
1. Mixa digestivekexen, smält smöret. Blanda.
2. Tryck ut blandningen i formen, lämna 1 cm mellanrum mellan digestivebotten och formen.
3. Ställ i kylen medan Champagnevispen görs.
Champagne och färskostvisp
Det här behövs:
2,5 dl Cava
0,5 dl strösocker, 40 g
5 gelatinblad, blötlagda
500g färskost, typ Philadelphia
1,25 dl strösocker, 100 g
Gör så här:
1. Koka upp Cavan med 0,5 dl socker. Smält i gelatinet. Låt svalna.
2. Vispa färskost och 2,5 dl socker riktigt fluffigt.
3. Blanda ner Cavablandningen, som nu ska vara ljummen.
4. Häll i formen, och ställ därefter i frysen. Låt den stå där över natten.
Hallonmousse
Det här behövs:
2,5 dl hallonpuré
0,5 dl socker
1,25 st gelatinblad
1,75 dl grädde
Gör så här:
1. Blötlägg gelatinbladen.
2. Koka hallonpurén med sockret, smält i gelatinet. Låt svalna
3. Vispa grädden och blanda ner i hallonpurén.
4. Fyll moussen i tårtringen.
5. Ställ i frysen.
Hallonglasyr
Det här behövs:
1 dl outspädd hallonsaft
1,25 blad gelatinblad, blötlagda
Gör så här:
1. Värm upp hallonsaften och blanda ner gelatinet.
2. Låt svalna
3. Ta upp den frysta tårtan och häll över glacen.
4. Ställ tårtan i kylen tills den ska ätas
Dekoration
Det här behövs:
Bär och sockerkulor
Gör så här:
1. Placera tårtan på fatet, ta bort tårtringen och därefter plasten.
2. Dekorera tårtan
Nedan bild från vänster:
Digestivebotten, Champagnevisp och Hallonmousse
