DESIGN STORIES

Tid för vinbärssaft

Publicerad 2017-07-13 11:47:00 i Allmänt, Dryck, Mat,

 

Sommaren är här och buskarna dignar av röda vinbär som väntar på att bli plockade. Om man plockar när de är knappt mogna innehåller de mycket pektin och är perfekta att göra vinbärsgelé på. Man behöver inte ta bort skaften, utan klasarna kan vara kvar. Vi har gjort saft på mogna bär och hällt upp på glasflaskor med glaslock. Du hittar de stora här och mellanstora här.

Rödvinbärssaft

 

Det här behövs:

2 l vinbär

7 dl vatten

6 dl strösocker per liter avrunnen saft

1 krm natriumbensoat per liter saft

Gör så här:

1. Skölj bären. Lägg bären i en gryta och häll på vattnet. Småkoka under lock, ca 10 minuter. Var vaksam – det är lätt att det kokar över! Mosa bären. Häll en silställning och låt saften självrinna.

2. Mät upp saftmängden och tillsätt socker i grytan. Koka tills sockret smält. Ta bort skummet.

3. Rör natriumbensoatet i lite saft. Blanda ner i saften.

4. Häll upp på rena flaskor. Förvara saften kallt eller lägg i frysen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

DESIGNGROSSISTEN

Hos oss hittar du inredning och detaljer till ditt hem och ditt liv. Ta del av våra erbjudanden, tips och prat om mat och vin och annat som hör hemmalivet till! Vi ger alltid personlig service och skickar i regel dina produkter samma dag. Designgrossisten.se har funnits sedan 2016 och vi har en gårdsbutik i anslutning till vårt lager. Den ligger 4 mil norr om Göteborg, nära Thorskog slott, och är öppen lördagar mellan 10-15, övriga dagar efter överenskommelse. Ring gärna före du kommer så att kaffet är klart! Du når oss på 0303-25 27 20, 0703-36 47 00 eller info@designgrossisten.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela